Inhoud:

In 2019 hebben wij een ijs-workshop van Aniek Keijsers gevolgd bij Het Baklokaal in Roosendaal (tegenwoordig heet het Bakkershart) het domein van Manuela van der Heijden (deelnemer van Heel Holland Bakt 2016). Dat was o.a. naar aanleiding van haar destijds net uitgekomen boek IJs & Co. En sinds deze workshop zijn we verslingerd aan het zelf maken van ijs.

Nu in 2024 is er een heerlijk vervolg IJs & Co 2.0.

Zelf ijs maken? Heerlijk

Roomijs, waterijs, frozen yoghurt, ijstaarten en nog veel meer. En allemaal te thuis te maken met of zonder ijsmachine. Met o.a. appel, aardbei, pistache en zelfs drop maakt Aniek het smakelijkste ijs (variant). Een groot verschil met het eerste boek is dat IJs & Co 2.0 bij recepten, waar mogelijk (bijna de helft van de recepten), een vegan variant beschreven staat. Dus ook geschikt voor mensen die moeite hebben met (koe)melk.

"Er staan recepten in die in slechts 10 minuten te maken zijn, maar ook recepten die (mede door het wachten) meer dan één dag in beslag nemen."

Heb je nog nooit zelf ijs gemaakt of ben je een ervaren ijsmaker? Maakt niets uit, het boek is er voor iedereen. Niet alleen superleuk maar vooral heerlijk. Zeker omdat jij het zelf gemaakt hebt. Basilicum-mascarpone ijs, komkommersorbet, oreo-ijsjes, watermeloen-sherbert, zomaar een paar bijzondere recepten die in dit uniek boek van Aniek staan. De recepten staan overzichtelijk stap-voor-stap beschreven, net als de ingrediënten. En dan samen met de, door Aniek zelf gemaakte, heerlijke foto’s kan het bijna niet anders dat je gelijk aan de slag wilt gaan. En niet alleen met warm weer ;).

Hier mogen we alvast een koud voorproevertje delen met je: Bananenijs. Voor de vegan variant kun je het boek raadplegen ;).

Kun je niet (meer) wachten? Klik dan op de afbeelding om het boek direct te bestellen.