Meal Prep Plan

Published by Puur Tafelen on

Druk, druk, druk. Boodschappen doen, de hond uitlaten, het huishouden, werk….en…o ja, nog eten koken. Wij van Puur Tafelen zijn voorstander van een goede en juiste balans in het leven. Maar wij sluiten onze ogen niet voor de werkelijkheid dat dit bij veel huishoudens soms ver te zoeken is. Om een klein beetje (meer) balans te brengen is er een mogelijkheid om in 1 keer jouw koelkast ‘vol’ te hebben voor de hele week eten. Hoe? Dat kun je lezen in het boek ‘Meal Prep Plan’ van Sally O’Neil.

Preppen

Door het drukke leven schieten voldoende slaap en goed (en gezond) eten er te veel bij in. In dit boek laat Sally je zien hoe je door de week* snel, makkelijk en lekker eten op tafel kunt zetten, zonder daar uren voor in de keuken te staan. Om het jezelf makkelijker te maken qua eten is een goede voorbereiding, oftewel ‘preppen’, belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om iedere ochtend jouw ontbijt klaar te maken, bijvoorbeeld havermout. Maar je kan ook meerdere porties in 1 keer maken voor de rest van week.

In ‘Meal Prep Plan’ zijn de eerste pagina’s voor een uitgebreide introductie in het ‘preppen’. Sally neemt je mee in het hoe-en-wat, tips hoe je het boek het beste kunt gebruiken (lezen) en een stukje voedingsleer. Wat zijn proteïnes, vetten en dergelijke en hoe belangrijk zijn ze in het dagelijkse voedingspatroon. Vooral ook hoe je de belangrijkste zaken kunt combineren in een maaltijd. Uiteraard mogen de diverse bewaarmethoden niet ontbreken, koelen, vriezen, bewaarbakjes.

Stappen

In stap 1 geeft de auteur jou diverse recepten die makkelijk en van tevoren te maken zijn. Bij stap 2 geeft ze recepten die heel makkelijk te portioneren zijn. In stap 3 gaat ze verder met het combineren (mix & match) van de gerechten. Talloze mogelijkheden om niet iedere dag/week hetzelfde te hoeven eten.

Kortom
“Het Mael prep plan is een praktisch kookboek dat je helpt je koelkast in drie stappen te vullen met gezonde en bovenal heerlijke maaltijden, zodat je op drukke dagen niet na hoeft te denken over wat je moet eten. Je hebt minder stress, terwijl je beter eet, minder uitgeeft en meer uit het leven haalt.” Dit schrijft Sally O’Neil op de achterzijde van het boek. Hier hebben wij niets aan toe te voegen. Wij hebben er al een aantal favorieten aan over gehouden :).

*Tip van onze redactie: probeer ondanks het drukke leven in het weekend tijd voor jezelf, elkaar en eten koken te maken. Daar kun je de volgende week positief de vruchten van plukken. En veel kinderen vinden het leuk om mee te helpen met koken en alles wat erbij komt kijken.

Sally O’Neil heeft een eigen website en is te volgen op Instagram

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl