Inhoud:

Wie regelmatig op Netflix rondstruint zal haar vast eens tegengekomen zijn met haar programma 'Nadiya bakes'. Deze winnares van BBC's The Great British Bake Off, editie 2015 heeft meer dan 100 van haar favoriete bakrecepten in dit boek bij elkaar gezet.

Tot een aantal jaren geleden was een (bak)oven voor Nadiya onbekend terrein. Bij haar ouders thuis was de oven meer een opslagruimte dan een gebruiksvoorwerp. Totdat ze trouwde en zomaar een keer wat lekker voor haar man bakte.....en nog een keer bakte en meer en meer. Nu is ze dagelijks in haar keuken te vinden om de lekkerste recepten te bedenken of te vernieuwen.

Na het winnen van The Great British Bake Off geniet Nadiya elke dag weer van het bakken en koken in haar keuken. En heeft ze zelfs een eigen programma op Netflix. Wie haar gezien heeft kan bijna niet anders dan met een (grote) glimlach na gaan denken wat er vandaag of morgen gebakken gaat worden. Het enthousiasme spat van het scherm af maar ook in haar laatst verschenen bakboek vind je zoveel inspiratie, blijheid en enthousiasme dat je gelijk aan de gang wilt gaan. Wij in ieder geval wel. Wij hebben gelijk de  Cornish splits gaan maken. En hebben een flink aantal post-its geplakt wat zeker nog gemaakt gaat worden.

LEKKER BAKKEN

Het boek straalt een echte 'bak-knusheid' uit. Pastelkleuren en een gouden rand maken dat je dit boek snel terug zal vinden in jouw bakboekenkast. Zou het boek trouwens een prominente plek in de keuken geven, op de afzuigkap en op een mooie plek op het aanrecht. Als je het boek opent is het overzicht van wat je in het boek zoal kunt vinden anders dan je gewend bent van andere bakboeken. Wel in hoofdstukken maar dan als blokken overzichtelijk over twee pagina's verdeeld. Het is snel duidelijk waar je kunt zijn voor jouw favoriete baksel. Baksels zonder bakken, feestelijke baksels, broden & broodjes, hartige baksels. Er staat gegarandeerd voor elk wat wils tussen. En lust een ander het niet....jij vast wel ;). De inleidende tekst neemt je mee in het 'liefdesleven' van Nadiya met diverse foto's van haar.

BAK, EET, GENIET, HERHAAL!

De recepten staan mooi gegroepeerd en duidelijk beschreven. Zowel de ingrediënten als de bereiding. Bij ieder recept staat vermeldt voor hoeveel personen het recept is, wat de voorbereidingstijd en baktijd is. Waar nodig staan er nog de bewaarmogelijkheden bij.

Hou je van vernieuwing en verrassing bij het bakken? Dan is 'Nadiya Bakt' zeker een boek voor jou. Het boek is zo geschreven dat het voor iedere thuisbakker te gebruiken is, of je nou beginner bent of bijna iedere dag bakt. Mocht er iets in staan wat niet helemaal duidelijk is geeft het Internet uitkomst en leer je weer dingen bij.