Inhoud:

De grote Bosatlas kennen we (nog) wel van school...maar nu is er de enige echte Bakatlas. Rutger van den Broek (je weet wel...de eerste winnaar van Heel Holland Bakt en auteur van o.a. Rutger bakt, Het hartige bakboek en Rutger bakt de 100 allerbeste recepten) is voor deze Bakatlas de hele bakwereld overgegaan en heeft een selectie gemaakt en deze recepten gebundeld in zijn nieuwe boek; De Bakatlas.

Ruim 150 recepten heeft Rutger uitgekozen om jou kennis te laten maken met allerlei lekkers van 'koeksisters’ uit Zuid-Afrika tot een Russische honingtaart en van een Aziatische pandantaart tot een Noord-Amerikaanse Apple pie. Ieder contingent komt voorbij. Zoals we inmiddels gewend zijn van Van den Broek begint hij met een aantal basiszaken uit te leggen; lepelmaten, au bain-marie en bakvormen. Ook een aantal vaak gebruikte basis ingrediënten komen voorbij.

De rondreis begint in ons eigen landje met klassiekers als appeltaart en Bossche bollen, zo verder Europa in en de wijde bakwereld. Als je zo door deze flinke Bakatlas heen bladert loopt het water je al in de mond. Ieder recept wordt kort ingeleid en de ingrediënten staan duidelijk vermeldt. Hetzelfde geldt voor de bereiding. Stap voor stap word je door de stappen heen geleid om tot het lekkerste resultaat te komen. En lukt het de eerste keer niet? Dan zeker de tweede of derde keer. Zoals bij vele recepten zijn ze niet in beton gegoten en kun je zelf uitproberen en variëren. Met hier en daar handige (variatie)tips maakt dit een compleet bakboek.

De mooie lekker makende foto's maken het helemaal af. En ziet jouw creatie er niet zo uit als op de foto....geen paniek probeer het gewoon nog een keer. Als het prima smaakt ben je al een lekker eind op weg 😉. Een heerlijke aanrader voor zowel beginnende bakkers als meer ervaren bakkers.

Heb je een recept, of meerdere, gemaakt? Deel dit vooral op de sociale media met #Debakatlas of tag Rutger in het bericht met @rutgerbakt Dat vindt hij helemaal leuk! Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor ons 😉 @puurtafelen

Deze Lemon drizzle scones zijn al een lekker voorproevertje :).

Andere aanraders van Rutger van den Broek: