Ovenbijbel

Published by Puur Tafelen on

Het houdt niet op. De kook/bakbijbelfamilie blijft maar uitbreiden. Nu met de Ovenbijbel. Er zijn veel kookboeken die gevuld staan met de heerlijkste ovengerechten, dat is zeker waar. Maar het is de dames van Chickslovefood* gelukt om met hun geheel eigen manier van koken/bakken in de oven een eigentijds boek neer te leggen. Eentje die je zeker vaak gaat gebruiken.

Ovenbijbel

Van basisrecepten tot comfortfood en van magere ovengerechten tot aan gezonde baksels. Voor iedereen staat er wel een smakelijk en makkelijk gerecht in. Zoals we gewend zijn bij de kookbijbels beginnen ook de dames met een aantal basisrecepten die je door heel de bijbel heen (erbij) kunt gebruiken. Aan alles is gedacht. Voor het geval jouw oven vies of extreem vies is (geworden) hebben ze handige tips opgeschreven hoe je de oven weer blinkend kunt krijgen.

Bij alle recepten is weer gewerkt met de handige pictogrammen om in 1 blik te kunnen zien wat je aan kook/bakmaterieel nodig hebt. Vooral het gemak staat voorop. Iedereen kan de recepten maken uit deze bijbel. Waar Chickslovefood heel sterk in is zijn vele recepten die met maximaal 5 (5 or less rubriek) of 6 (skinny six) ingrediënten klaar gemaakt worden.
De stoomoven is steeds populairder aan het worden in de keuken. Vooral omdat het volgens velen gezonder is omdat de smaak en vitaminen beter ‘bewaard’ 

blijven door deze manier van koken. Niet voor niets is er een heel (lekker) hoofdstuk opgenomen.
Doordat ieder hoofdstuk een eigen kleur heeft is het makkelijk zoeken naar de rubriek waar jij een gerecht in zoekt. Je kan natuurlijk ook de receptenindex of index per hoofdstuk raadplegen.

Kortom

Deze ovenbijbel is een waardevolle aanvulling deze reeks. Helemaal in Chickslovefood stijl samengesteld. Ieder recept wordt stap voor stap uitgelegd. De benodigde ingrediënten staat overzichtelijk naast het recept. En bijna ieder recept gaat samen met een smakelijke foto waarbij het water al in de mond loopt en je bij wijze van spreken de heerlijke geuren al kunt ruiken.
Een zekere aanrader als jij op zoek bent naar meer en/of nieuwe ovenrecepten of juist meer met jouw oven wilt gaan doen dan alleen appeltaart bakken. Staat trouwens ook een hele smakelijke versie van in deze bijbel 😉. Of wat denk je van deze superlekkere cheesecake met karamel-zeezout?

*Chickslovefood is ontstaan in een appartementje in Rotterdam. Elise Gruppen-Schouwerwou en Nina de Bruijn kennen elkaar van hun masterstudie journalistiek. In 2011 startte zij met Chickslovefood en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire foodblogs van Nederland. De missie van Chickslovefood: Het vereenvoudigen van dé activiteiten waar heel Nederland zich iedere dag mee bezig houdt; koken en eten.
Chicklovefood zijn te vinden op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en YouTube. En natuurlijk hun eigen website.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl