#Fitfood

Published by Puur Tafelen on

Het beste dieet is eigenlijk gezond en gebalanceerd eten. Hoe? Dat is voor ieder persoon eigenlijk verschillend te noemen. Zolang je maar de juiste voedingsstoffen binnen krijgt bij een gezonde levensstijl. Wil dat zeggen dat je de hele dag sla eet en op wortels kauwt? Zeker niet! Delphine Steelandt neemt je in haar boek “#Fitfood” mee om jou tools te geven voor een uitgebalanceerde eetstijl.
Door allerlei verschillende recepten (en andere gezonde tips) kun je zelf een keuze maken wat bij jou past of waar je die dag zin hebt (mix en match principe).

Je maakt kort kennis met Delphine en ze schrijft waarom zij het zo belangrijk vindt om een gezonde eetstijl te hebben. Daarna gaat ze dieper in op de impact van onze huidige manier van leef- en eetstijl en omgang met onze kostbare aarde.

“Als we nu met z’n allen wat milieubewuster gaan leven, kunnen we het tij nog wat keren en ervoor zorgen dat de vervuiling van onze planeet niet verder uit de hand loopt.”

Het kopen van lokaal voedsel staat op nummer 1 in #Fitfood. En zoveel mogelijk mee-eten met de seizoenen. Dat is makkelijker, lekkerder en gezonder voor jezelf en de wereld om je heen. Hou je niet in als het gaat om granen, groenten en fruit en eet (rood)vlees, vis en zuivel met mate. Dat is eigenlijk een gouden tip voor iedereen.

Fit worden en/of zijn hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als dat het lijkt. Dat wordt heel duidelijk als je #Fitfood verder doorleest. Delphine geeft met dit boek duidelijke en heldere uitleg en handvatten om, soms, op simpele manieren jouw eet/leefstijl al te veranderen. Wat erg handig is zijn de coverflappen die je uit kunt vouwen. Op de 1 staat een voedingstabel en de ander recepten per maand. Keulen en Aken zijn ook niet op 1 dag gebouwd dus ga niet als een dolle alles omgooien als je je daar niet goed bij voelt. Bouw het langzaam op (of juist sommige zaken af ;)) en mix en match erop los.

Leerzaam

#Fitfood is naast een kookboek ook zeker een interessant lees en leerzaam boek. Delphine Steelandt zet stap-voor-stap uiteen hoe jij jouw levensstijl om kan gooien naar een duurzamere, gezondere en lekkere manier die beter is voor jezelf en voor Moeder Natuur. En dat naast het feit dat je waarschijnlijk nog een aantal kilo’s lichter wordt en je natuurlijk fitter gaat voelen. Delphine is uiteraard ook te volgen op FaceBook en Instagram.

Delphine Steelandt is sportinstructrice, voedingsdeskundige en lokalist. Ze ontwikkelde het programma 100 Days Of Dedication, dat het ultieme evenwicht vindt door de combinatie van gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen, en het creëren van de juiste mindset. Zij bracht eerder al andere fitte boeken uit, zoals: #fitbody, #fitmom.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl