Ruige Kost, jammen in de keuken.

Published by Puur Tafelen on

Wat krijg je als je 2 toppers in hun vakgebied bij elkaar zet? Juist, een swingend kookboek. De ene heet Paskal Jacobsen en de ander Edwin Vinke. De ene is een topmuzikant en de ander een topchef. Daarnaast zijn het ook nog eens goede (keuken)vrienden. Het recept voor een topkookboek met als titel: ‘Ruige kost, jammen in de keuken’.

Allebei geboren Zeeuwen met een passie voor koken. Zo puur mogelijk net zoals de muziek van Paskal en Bløf klinkt, zo zijn de smaken van Edwin in zijn gerechten die hij serveert in zijn restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat (gemeente Hulst).

Beide heren introduceren zichzelf kort om daarna gelijk over te gaan naar het koken. Bij bijna ieder recept staat een toelichting van Paskal en/of Edwin. Over de ingrediënten of bereiding. Paskal kruipt in de rol van leerlingchef om de fijne kneepjes van Edwin te leren. Dat levert vaak grappige dialogen op. Waar Paskal soms probeert om het zichzelf makkelijk te maken maar op de vingers getikt wordt. Vers, vers, vers is het credo van Edwin en niet even snel een pakje opentrekken.

Ruige kost neemt je mee in de smakelijke keuken van Edwin Vinke. Van sauzen naar bites en van vega naar desserts. De recepten staan als een huis. Ingrediënten en bereiding staan overzichtelijk en duidelijk uitgelegd. De mooie en intense fotografie in zowel kleur als zwart/wit maken het een schitterend compleet boek, dat met Hart & Ziel 😉 is samengesteld. Een heerlijke aanrader voor iedereen. Zowel door de recepten als door de persoonlijke quotes en notes van beide heren.

Hier is alvast een lekkermakertje: appel-peren-tarte tatin

Edwin Vinke is sterrenchef en samen met zijn (gast)vrouw, Blanche, uitbater van restaurant De Kromme Watergang.
Paskal Jacobsen is zanger van de Zeeuwse band Bløf en samen met Edwin eigenaar van Streedfood Bistro Hard & Ziel in Middelburg.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl