Rutger bakt (100 allerbeste)

Puur Tafelen

Rutger van den Broek, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt, heeft inmiddels zeker al net zoveel boeken uitgebracht als er seizoenen van HHB zijn. Dit boek, Rutger Bakt, is een verzameling van 100 recepten die tot Rutger zijn favorieten behoren.

1500 recepten.

Uit ongeveer 1500 recepten die Rutger inmiddels in zijn verzameling heeft viel het nog niet mee om er 100 uit te kiezen, schrijft hij bij de inleiding. Als je al eens een boek (bijvoorbeeld de Bakbijbel of Koekjesbijbel) van hem gekocht hebt kun je je daar een goede voorstelling bij maken. Het gaat van koek(jes) naar desserts en hartig.
Zoals alles begint het met een basis. Voordat je aan de bak gaat legt Rutger op zijn eigen kenmerkende manier een aantal basiszaken uit. Lepelmaten, mengen, kloppen en werken met gelatine komen voorbij. Achterin het boek worden een flink aantal basisrecepten stap voor stap uitgelegd.

Koekjes zijn het perfecte baksel om je bakcarrière mee te beginnen en om verliefd te worden op bakken.

Het is (weer) een stevig lekker boek geworden en als je er alleen al doorheen bladert loopt het water je in de mond bij het lezen van de recepten en het zien van de heerlijke foto’s. Bij ieder recept staat een inleiding hoe, wat en/of waarom dit recept een van de 100 favorieten is. Tussendoor heeft Rutger een aantal mooie persoonlijke verhalen geschreven over bijvoorbeeld zijn eerste keer koekjes bakken met zijn moeder en zus en soms met zijn vader.

Als je nog niet eerder een boek van Rutger gekocht hebt is dit een supergoed begin om kennis te maken met zijn recepten en manier van werken. Je wordt vanzelf nieuwsgierig naar nog meer recepten van hem. Zoals bijvoorbeeld de Bakbijbel en/of de Koekjesbijbel.
Rutger bakt is een absolute aanrader, zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden. Mooi om cadeau te geven aan jezelf of iemand anders ;).

Rutger van den Broek deelt met grote regelmaat een van zijn recepten op zijn website of via zijn facebookpagina.

Print Friendly, PDF & Email