IJs !

Published by Puur Tafelen on

Marleen kan er geen genoeg van krijgen…ijs en vooral ijs maken. Na het succes van haar eerste ijsboek “Altijd ijs” heeft Marleen nu een heerlijk nieuw ijsboek uitgebracht “IJs!” Met smaken waarbij je nooit gedacht had dat er ijs van gemaakt kan worden. Wat te denken van: matcha-ijs, aarbeiensorbet met venkel of ijslolly’s met komkommer, munt en granaatappel. Zomaar 3 van de in totaal 30 ijsrecepten.

Marleen Visser wordt niet voor niets icecreamqueen of ijsmeisje genoemd. Zoals je al begrijpt is dit boek niet zomaar een doorsnee ijsboek. Alleen als je in het begin de basisrecepten leest krijg je al zin om meteen aan het ijs maken te gaan. En het mooie is nog dat alle recepten met of zonder ijsmachine te maken is. Visser schrijft dat ze zelfs in een camper in Portugal ijs gemaakt heeft. Het boek is voor iedereen die van ijs houdt. Vooral van experimentele smaken. Ze legt stap voor stap uit hoe je het ijs en/of de andere ingrediënten kunt bereiden. Roomijs, vegan ijs, yoghurtijs, sorbetijs en ijslolly’s ze komen allemaal voorbij.

De foto’s in het boek bezorgen je al likkebaarden de drang om snel te beginnen. Het mooie is….Marleen heeft ze zelf gemaakt, de foto’s en het ijs natuurlijk.

Wil je eens iets anders dan het ‘gewone’ doorsnee ijs maken en (laten) proeven…dan is dit boek zeker iets voor jou. Natuurlijk ook leuk om cadeau te geven, voor de prijs hoef je niet te laten.

Hier vind je alvast een heerlijk koud voorproefje: bananenijs met popcorn en salted caramel.

Heb je 1 of meerdere soorten gemaakt?

Deel dat vooral met Marleen (Instagram @mareleenvisser) Vindt ze leuk :).

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl