‘Trek’ Eten onderweg – toen en nu

Published by Puur Tafelen on

Picknicken langs de snelweg wie weet dat nog? Alleen de oudere generaties kunnen hier nog over meepraten. Of wat aten de zeelui op de VOC-schepen? Eten in treinen, bij de marine en in het vliegtuig. Charlotte Kleyn heeft er grondig onderzoek naar gedaan en heeft daar een tof boek over geschreven met de titel ‘Trek’; eten onderweg-toen en nu.

Tijdreis

Het boek neemt je mee op tijdreis. Zoals een nostalgisch beeld op de cover van een echtpaar picknickend voor hun auto, een Kever. Maar ook hoe pelgrims in de Middeleeuwen en later soldaten in het veld hun kostje bij elkaar moesten scharrelen. Het is een schitterend bundeling van allerlei verhalen over jong, oud, arm en rijk uit diverse eeuwen.

Charlotte is grondig te werk gegaan. Ze heeft in vele bibliotheken haar onderzoek gedaan. Van koggeschepen (Middeleeuwen) tot aan treinen en vliegtuigen.
Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal recepten. Recepten uit de tijd aangepast aan de huidige tijd. ‘Trek’ is niet alleen rijkelijk gevuld met informatie en recepten maar ook met mooie illustraties. Tekeningen, prenten en foto’s van weleer geven dit boek een heerlijk en nostalgisch gevoel mee.

Ga je mee op reis om meer te weten komen over hoe de Homo sapiens zijn voedsel buitenshuis bij elkaar kreeg en opat en in sommige gevallen overleefden? Koop dan absoluut ‘Trek; eten onderweg – toen en nu’. Een verrijking voor je nieuwsgierige geest en boekenkast.

Charlotte Kleyn is culinair historica en werkt als conservator van de Gastronomische collecties bij het Allard Pierson (UvA). Daarnaast schrijft ze voor Het Parool, Bouillon, Jan Magazine en meer. In 2018 verscheen haar boek ‘Luilekkerland 400 jaar koken in Nederland, dat zij schreef met haar vader Onno Kleyn.

Meer weten over Charlotte? Neem een kijkje op haar website, Facebook en/of Instagram. Via haar website kun je gelijk dit boek (mee)bestellen ;). Klik op de afbeelding hieronder.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl