Patate arrosto

13 mei 2019 Puur Tafelen

Patate arrosto oftewel aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn. Ideaal te combineren met bijvoorbeeld gesauteerde broccoli.

Wat gebruik je voor 4 personen:

  • 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in kleine partjes
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 tenen knoflook, ongepeld, geplet
  • Zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Vul een grote kom met water
  2. Doe meteen de geschilde aardappelen in de kom met water, anders verkleuren ze. Ververs als alle aardappels gesneden zijn het water en laat het 5 minuten staan
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden
  4. Giet de aardappels af en dep droog met keukenpapier
  5. Giet de helft van de olie op de bakplaat. Spreid de aardappels erover uit. Leg de rozemarijn en knoflook ertussen. Giet de andere helft van de olijfolie erover en meng het geheel goed door elkaar
  6. Bak de aardappels 30 à 40 minuten, afhankelijk van de maat waarin ze gesneden zijn
  7. Na 10 minuten maak je voorzichtig met een spatel de aardappels los van de bakplaat. Herhaal dit na iedere 10 minuten
  8. De aardappels zijn klaar als ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi het met versgemalen zout en peper

Dit recept komt uit ‘De Bijbel van de Italiaanse keuken’

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram