Patate arrosto

Patate arrosto oftewel aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn. Ideaal te combineren met bijvoorbeeld gesauteerde broccoli.

Wat gebruik je voor 4 personen:

  • 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in kleine partjes
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 tenen knoflook, ongepeld, geplet
  • Zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Vul een grote kom met water
  2. Doe meteen de geschilde aardappelen in de kom met water, anders verkleuren ze. Ververs als alle aardappels gesneden zijn het water en laat het 5 minuten staan
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden
  4. Giet de aardappels af en dep droog met keukenpapier
  5. Giet de helft van de olie op de bakplaat. Spreid de aardappels erover uit. Leg de rozemarijn en knoflook ertussen. Giet de andere helft van de olijfolie erover en meng het geheel goed door elkaar
  6. Bak de aardappels 30 à 40 minuten, afhankelijk van de maat waarin ze gesneden zijn
  7. Na 10 minuten maak je voorzichtig met een spatel de aardappels los van de bakplaat. Herhaal dit na iedere 10 minuten
  8. De aardappels zijn klaar als ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi het met versgemalen zout en peper

Dit recept komt uit ‘De Bijbel van de Italiaanse keuken’

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *