Appel-kaneeljam

Lekker hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst Zippora Wiese met haar boek; ‘Alles voor op de boterham’. En zeker met dit recept voor een superlekkere jam.

Voor 2 potjes van ongeveer 250 gram:

  • 500 gram appels
  • 1 kaneelstokje of 1 theelepel kaneelpoeder
  • 250 gram geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je deze lekkere jam:

  1. Was de appels goed schoon voordat je ze gaat gebruiken.
  2. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan samen met het kaneelstokje of kaneelpoeder.
  3. Zet de pan op het vuur en breng het geheel langzaam aan de kook.
  4. Wanneer de appels gemakkelijk uit elkaar vallen, neem je de pan van het vuur. Verwijder het kaneelstokje.
  5. Maak er met een passe-vite of een staafmixer een gladde saus van.
  6. Voeg de geleisuiker en het citroensap toe en breng het mengsel weer aan de kook.
  7. Laat de jam ten minste 5 minuten koken en blijf voortdurend roeren. Wanneer je merkt dat de jam begint in te dikken, neem je de pan van het vuur.
  8. Doe de jam meteen in potjes, sluit ze af en zet ze 10 minuten omgekeerd neer.
  9. Laat goed afkoelen en de jam is klaar!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *