Appelstroopwafeltaart

Een appeltaart kennen we wel….net als stroopwafels. In deze ovenheerlijke taart zitten ze allebei. Dit recept hebben we gevonden bij De Stroopwafelkraam op Facebook.

Voor een taart voor 12 personen:

  • 225 gr. bloem
  • 150 gr. boter
  • 100 gr. basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 5 appels (b.v. elstar , jonagold)
  • 1 beschuit
  • 15 gr. kristalsuiker
  • 1 eetlepel appel- of schenkstroop
  • 1 eetlepel biologische citroenrasp
  • 5 stroopwafels
  • wat boter en bloem voor het bakblik

Zo maak je het klaar:

LET OP; DEEG MOET 1 UUR IN DE KOELKAST RUSTEN

  1. Oven voorverwarmen op 170 graden °C.
  2. De boter in stukjes snijden en met de suiker, de bloem en het ei samen kneden tot een glad en mooi deeg (+/- 10 min.) ; Dit enigszins platdrukken en 1 uur afgedekt in de koelkast plaatsen.
  3. Intussen het bakblik met boter insmeren en met bloem bestuiven.
  4. De appels schillen (klokhuis verwijderen), in stukjes snijden en met citroenrasp, stroop , suiker, kaneel en beschuitkruim mengen.
  5. Het deeg uitrollen tussen 2 flinke grote stukken plastic huishoudfolie en met ongeveer de helft van het deeg de bodem en de rand van het bakblik bedekken. De appelmassa erin scheppen en met de rest van het deeg de bovenzijde bedekken(beetje deeg overhouden voor versiering). De rand goed aandrukken. Enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg prikken, zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het restje deeg versieringen op de rand aanbrengen.
  6. Dan de bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart gedurende 35 minuten bakken. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt, alvorens de vorm te verwijderen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *