Aardappelsalade met lentegroenten

Published by Puur Tafelen on

Een heerlijk lente (vroege zomer) recept. Vers van eigen land of bij de biologische boer vandaan.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 kilo jonge krielaardappelen
  • 1 ui, fijngesnipperd of in ringen gesneden
  • 200 gram verse tuinbonen
  • 1 bos radijs, van loof ontdaan en in helften gesneden
  • 20 groene asperges
  • 400 gram jonge bladspinazie
  • 2 burrata’s
  • 2 à 3 takjes munt
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Laat in een kookpan water koken en kook de jonge krieltjes beetgaar, ongeveer in 4 à 5 minuten. Beter iets te vroeg afgieten zodat ze niet overgaar en melig worden.
  2. Verhit ondertussen in een pan wat olijfolie en bak de ui glazig. Voeg meteen de tuinbonen, radijsjes en asperges toe. Laat een paar minuten bakken en roer daarbij af en toe om.
  3. Kruide met peper en zout en voeg als laatste de aardappelen en spinazie toe aan de pan. Laat nog een minuutje bakken en haal meteen van het vuur.
  4. Serveer in een schaal en voeg de burrata toe, die je in stukjes scheurt.
  5. Overgiet nog een keer met wat olijfolie en strooi wat muntblaadjes over het geheel om het af te maken.

Wist je dat? Je radijsjes ook prima warm kunt eten. Dan worden ze milder van smaak.

Dit recept komt uit ‘De tuin op tafel’. van Angelo Dorny.

Print Friendly, PDF & Email

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *