De Ayurveda keuken

Anne Heigham heeft een master in ayurveda, ze is yogadocent en organiseert ayurveda-retreats. Met dit boek neemt ze je mee in de wereld van ayurveda en dan vooral met zo’n 80 vegetarische recepten. Bij ayurveda zijn balans en bewustzijn belangrijk en dat komt ook terug in de recepten. Het is een echt holistische wetenschap – het uitgangspunt is dat wat we denken, wat we voelen en hoe we leven allemaal invloed hebben op onze gezondheid en levensduur.
In de ayurvedakeuken is de keuken een heilige ruimte, een bron van krachtige voeding en genezing.
Anne beschrijft in de eerste hoofdstukken in het kort wat ayurveda inhoudt. Dosha’s, guna’s, prakruti zijn een aantal termen die beschreven worden. Eten met de seizoenen en op smaak, ademhaling, mindfulness allemaal belangrijke zaken volgens de ayurvedaleer. Ze geeft ook mooie basisrecepten voor diverse kruiden- en specerijenmixen, zelf ‘verantwoorde’ schoonmaakmiddelen maken en gebruiken in jouw keuken. Net als een aantal tips voor een aantal simpele huismiddeltjes met o.a. kruiden als basis.
Door de dag

Ontbijten is een goed begin van de dag. Zo ook in “De ayurveda keuken” van Anne Heigham. Ze geeft bij de dagdelen je gelijk een aantal oefeningen mee die je kunt doen voor of na het eten. Aan de buitenkant kun je de dagdelen duidelijk onderscheiden doordat ze een verschillende paginakleur hebben. Lunch, diner en zoete gerechten komen voorbij voor een gebalanceerde dag.

Voorgaande kan zweverig overkomen……maar het tegendeel is waar. Het is juist duidelijk in het hier en nu. In onze toch al drukke leven en maatschappij is het goed om eens tot bewustzijn te komen dat door regelmatig een rustmoment in te lassen het leven aangenamer kan worden beleefd. Mits je hier open voorstaat. Wil je meer weten over hoe je dit op een relatief makkelijk manier kunt bereiken met lichaam en geest? Koop dan vooral dit boek van Anne Heigham. Met de heldere uitleg en duidelijke omschrijvingen van de recepten kan dit boek een begin zijn van een bewuster en wellicht overzichtelijker leven……

We mogen alvast een recept met je delen het staat bij de lunch gerechten maar is volgens ons ook prima als lichte avondmaaltijd te gebruiken ;); Couscous met geitenkaas, sperziebonen en rode biet.

Boek bestellen? Klik op de afbeelding.

Bestellen?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *