Groentepasta

Er wordt (nog steeds) te weinig groente (én fruit) gegeten. Minimaal 200 gram groente per dag per persoon is het advies. En helaas lukt dat niet iedereen. Terwijl groenten boordevol vitamines, mineralen en vezels zitten. Onder de merknaam ‘Sophini’ is er sinds kort een aantal smaken groentepasta op de markt. Hierin zit rond de 35 % aan verse groenten verwerkt zoals bijvoorbeeld wortel, biet en een mooie ‘vergeten’ groente pastinaak. Inmiddels zin de pasta’s verkrijgbaar bij diverse kleinschalige (boerderij)winkels. Maar ook bij Puur Tafelen of via/bij het Wegwijs Lokaal.

Sophini is afkomstig van Sophyn Greens B.V. en is opgericht in 2020 door Linsie Meijer om met het ontwikkelen en produceren van nieuwe voedingsmiddelen meerdere uitdagingen in de voedselketen tegelijk aan te pakken. En op deze manier een bijdrage te leveren aan de voedseltransitie naar moderne, echte en natuurlijke voedsel vanuit een duurzame en veerkrachtige keten. Met inclusie van de natuur, mens en omgeving. Waarin de food miles serieus wordt afgewogen, waar reststromen een bestemming hebben en waar zorgvuldige afweging is voor gebruik van duurzame energie en verpakkingen.

Linsie Meijer

“Meerdere malen per dag maken we keuzes over ons eten; wat, waar, met wie. Met de passie en kennis die ik heb als voedingskundige en de nieuwsgierigheid naar waarom mensen keuzes maken, speel ik graag een positieve rol door een duwtje te geven naar een gezondere of duurzame keuze. Hoe kan dit beter dan zelf producten ontwikkelen waar groente & fruit een centrale plek hebben? Ik zie het als een bijdrage in de voedseltransitie naar echtere en voedingsrijkere producten op de schappen. 

Met Sophyn Greens wil ze op haar positief bevlogen manier laten zien dat voedselproductie ook anders kan, door anders te denken en anders te doen.

Terug naar de basis, de eenvoud, maar dan in een schaalbaar, toekomstgericht en modern jasje.

lmeijer@sophyngreens.com

Meer weten? Kijk dan vooral op de website van Sophygreens.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *