Er is er een jarig, hoera!

19 mei 2016 Redactie Puur Tafelen

Wie jarig is trakteert! Zo hoort dat, en het liefst op iets leuks. Want als jarige wil je graag dat iedereen je traktatie leuk vindt. Het makkelijkste is natuurlijk om dan te kiezen voor een zakje chips, immers bijna alle kinderen vinden chips leuk en lekker. Maar de vraag is of je dat wel wilt. Stel er zitten in een klas 30 leerlingen, dat houdt in dat er gemiddeld meer dan twee traktaties zijn per maand. Daar wil je je als kind toch een beetje in onderscheiden, uitblinken, opvallen. Een traktatie uitserveren waar je klasgenoten het tijden later nog over hebben. Dat kan door te kiezen voor fruit.

Trakteren met fruit
Fruit is een prachtig product om mee te werken. Het is mooi van kleur en heerlijk van smaak. Voor ouders is natuurlijk van belang dat het geen toegevoegde suikers bevat, geen vet en qua calorieën ook mooi beperkt blijft. Bovendien is fruit een goede leverancier van voedingsstoffen. Kortom fruit is hartstikke geschikt om op te trakteren!

Natuurlijk is het niet leuk om met een mand vol appels door de klas te lopen. Nee, je traktatie moet iets bijzonders zijn. Met koekjesvormen kan je uit fruit verschillende vormen steken. Zo kan je sterretjes maken, maar ook vierkantjes of hartjes. Prik al die figuren op een prikker en je hebt een leuke fruitspies. Maar er is nog veel meer mogelijk met fruit en een beetje fantasie.

Misschien zijn deze leuke druivenrupsen een leuk idee? Dit watermeloen-alfabet is anders ook superleuk. Gezond en eenvoudig te maken!

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram