Frambozen: weinig calorieën, lekker zoet

Published by Redactie Puur Tafelen on

Frambozen worden door velen van ons lekkerder gevonden dan de braam. Waarschijnlijk komt dit doordat de framboos, in tegenstelling tot de wat zure braam, lekker zoet van smaak is. Frambozen zijn prima in Nederland te kweken. Heb je geen ruimte voor een struik? Zet ‘m in een pot op het balkon, ook dan is de kans groot dat je vanaf begin juli van deze vrucht kan genieten.

De stoffen in rode bosvruchten houden de barrièrefuncties van onze slijmvliezen (darmen, lever, hersenen) intact of repareren ze. Bij gebrekkige barrièrefuncties ontstaan er bijvoorbeeld gemakkelijk voedselallergieën.

Frambozen zien er leuk uit op een zomerse taart of als kroon op een bakje kwark. 100 gram frambozen bevat zo’n 43 kilocalorieën, 7 gram koolhydraten en 2,5 gram vezels, je kunt er dus rustig een bakje vol van nemen zonder je schuldig te voelen!

Met dit hele warme weer is het belangrijk voldoende (water) te drinken. Om net even anders water te drinken….voeg in een karaf naar behoefte frambozen toe, even in de koelkast en je hebt heerlijk fris frambozenwater. Dit kan natuurlijk ook met ander fruit, zoals aardbeien, citroen (met munt), sinaasappel, enz…

 

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *