Frambozen: weinig calorieën, lekker zoet

27 juli 2018 Redactie Puur Tafelen

Frambozen worden door velen van ons lekkerder gevonden dan de braam. Waarschijnlijk komt dit doordat de framboos, in tegenstelling tot de wat zure braam, lekker zoet van smaak is. Frambozen zijn prima in Nederland te kweken. Heb je geen ruimte voor een struik? Zet ‘m in een pot op het balkon, ook dan is de kans groot dat je vanaf begin juli van deze vrucht kan genieten.

De stoffen in rode bosvruchten houden de barrièrefuncties van onze slijmvliezen (darmen, lever, hersenen) intact of repareren ze. Bij gebrekkige barrièrefuncties ontstaan er bijvoorbeeld gemakkelijk voedselallergieën.

Frambozen zien er leuk uit op een zomerse taart of als kroon op een bakje kwark. 100 gram frambozen bevat zo’n 43 kilocalorieën, 7 gram koolhydraten en 2,5 gram vezels, je kunt er dus rustig een bakje vol van nemen zonder je schuldig te voelen!

Met dit hele warme weer is het belangrijk voldoende (water) te drinken. Om net even anders water te drinken….voeg in een karaf naar behoefte frambozen toe, even in de koelkast en je hebt heerlijk fris frambozenwater. Dit kan natuurlijk ook met ander fruit, zoals aardbeien, citroen (met munt), sinaasappel, enz…

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram