De kokosnoot, niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken

Kokosmeel, kokosmelk, kokosbloesemsuiker, kokosrasp, kokoschips: de kokosnoot is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken.  

Kokosolie

Verzadigde vetten als kokosolie en roomboter zijn eerlijke, onbewerkte voedingsmiddelen waar onze gezondheid veel baat bij heeft. Je kunt kokosolie gebruiken om in te bakken maar ook in plaats van boter op je brood.

Kokosrasp

Je kunt kokosrasp werkelijk overal voor gebruiken. Zowel in gebak als in desserts, in hartige gerechten of in een smoothie. Probeer deze mini kokosnoot ijslollies eens. Deze kokoskoekjes zijn ook een aanrader!

Kokosmeel

Het gedroogde en gemalen vlees van de kokosnoot is eigenlijk een bijproduct van kokosmelk. Kokosmeel bevat heel veel vezels. In een recept moet je daarom maar de helft van de gegeven hoeveelheid meel gebruiken. Je hebt bovendien dubbel zoveel eieren en vloeistof (water/plantaardige melk) nodig. Zo voorkom je dat je baksel te droog en korrelig wordt.

Kokosmelk

Kokosmelk wordt gemaakt door het geraspte witte vruchtvlees van de kokosnoot te mengen met water. Vooral in de Thaise keuken wordt dit product veel gebruikt. Je vindt kokosmelk in het schap met de exotische kruiden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *