Gepofte pompoen met kruidige peulvruchten en jackfruit

Een zeer smakelijk hoofdgerecht waar je zelfs de meest fervente vleeseter mee gaat verrassen. Recept komt uit ‘Jackfruit” van Jessica Lek.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 blikjes jonge jackfruit (à 550 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram peulvruchten naar keuze (bijvoorbeeld lupinebonen), afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el kerriepoeder
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 teentje knoflook, geraspt
  • 4 el olijfolie + extra
  • 12 cherrytomaten, licht geplet met de achterkant van een mes
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 Hokkaidopompoen, gehalveerd en zaadlijsten verwidjerd
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el plantaardige olie
Voor de komkommersla:
  • 1 kleine komkommer
  • ½ bosje koriander, grofgesneden
  • 1 tl karwijzaad, gekneusd
  • 1 el lavas of selderijblad, grofgesneden
  • zout
  • sinaasappelsap

Zo maak je het klaar:

  1. Pluk de jackfruit met je handen. Meng in een kom de jackfruit en de peulvruchten met de kerriepoeder, het mosterdpoeder, paprikapoeder, gember, knoflook, olijfolie, tomaten en ahornsiroop. Laat het minstens 1½ uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor tot 185 °C. Snijd de pompoen met schil in parten en smeer met een kwastje het vruchtvlees in met olijfolie. Strooi er wat zout en grofgemalen zwarte peper naar smaak overheen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof het vruchtvlees van de pompoen ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm ondertussen in een hapjespan de plantaardige olie en bak het jackfruitbonenmengsel al omscheppend ongeveer 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en schep royaal wat van de jackfruitvulling in de pompoenholtes.
  4. Maak de komkommersla; snijd de komkommer met een mandoline in dunnen slierten, of gebruik een scherp mes. Meng met de koriander, het karwijzaad, lavas of peterselie, zout en een paar druppels sinaasappelsap.
  5. Serveer de gevulde pompoen met de komkommersla.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *