Grapefruit-venkelsoep

Published by Redactie Puur Tafelen on

Deze frisse, kruidige mix bevat de zure smaak van grapefruit en de lichtzoete, aardse smaak van venkel. Spinazie zorgt als bladgroente in deze soep voor vulling én voor antioxidanten. Grapefruit (pompelmoes) bevat veel vitamine C en lycopeen, een stof met krachtige antioxidanten. Serveer koud.

Ingrediënten voor 1 liter:

  • 5 dl vers geperst grapefruitsap (pompelmoessap)
  • 2,5 dl kokoswater
  • 100 gr venkel, knol en venkelgroen fijngesneden
  • 85 gram jonge spinazie
  • 2 tl agavenectar

Bereiding:

  • Doe het grapefruitsap, het kokoswater, de venkel, de spinazie en de agavenectar in een blender en pureer tot een gladde soep.
  • Zet de blenderkan 30 minuten in de koelkast.
  • Pureer hem voor het eten nogmaals kort om alles goed te mengen.
  • Tip: als je grapefruitsap te bitter vindt, kun je ook sinaasappelsap gebruiken.

 

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *