Groentepannenkoek

Pannenkoeken zijn er in allerlei soorten en maten. Deze groentepannenkoek komt uit ‘Colorful Food’ van chef-kok Sharon de Miranda. Helemaal anders dan een gewone pannenkoek. Tip van Sharon: “serveer met wat knapperige sla en een lekkere dressing”.

Nodig voor de groentepannenkoeken:

  • 120 gram bloem
  • 1 tl bakoeder
  • 160 ml groentebouillon
  • 3 eieren
  • 1 bosje lente-uien
  • 250 gram witte kool
  • 50 gram rettich
  • olie naar keuze

Zo ga je ze bruin bakken:

  1. Meng de bloem met bakpoeder, groentebouillon en eieren in de keukenmachine (handmixer) tot een glad beslag.
  2. Snijd de lente-uien in dunne ringen en voeg ze toe.
  3. Rasp de witte kool en de rettich en voeg dit ook toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep het beslag in de pan. Vorm tot een pannenkoek. Bak de pannenkoek aan beide kanten ongeveer 5 minuten totdat hij gaar en goudbruin is.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.