Colorful Food

Foto:’But First Salt’

De titel ‘Colorful Food’ dekt de lading van dit kookboek van Sharon de Miranda. Je kent haar als TV-kok van het TV-programma ‘Binnenstebuiten’. In dit programma neemt ze je mee in haar kookwereld. Met verse producten en heel veel kleur én smaken. Haar kookstijl is een heerlijke mengelmoes van diverse kookculturen zoals de Nederlandse, Surinaamse en Indische.

Sharon heeft de recepten ingedeeld in de vier seizoenen. De gebruikte (hoofd)ingrediënten zijn dan het beste vers en vaak uit eigen land verkrijgbaar. De inleiding is gebruikt om zichzelf voor te stellen en vertelt ze hoe het allemaal zo tot stand is gekomen. De Miranda houdt niet van verspillen en geeft bruikbare tips om dit te voorkomen. Hierbij speelt een goede koelkast en vooral vriezer een grote rol. Zeker als zelf kunt oogsten uit eigen (moes)tuin is dit onmisbaar.

De recepten zijn allemaal voorzien van duidelijke icoontjes zodat je in een oogopslag kunt zien of het bij je past. Van vegan tot vis het is meteen duidelijk. Bij ieder recept heeft Sharon een persoonlijke noot/tekst aan toegevoegd. Van tiramisu tot brownies en van bloemkoolnasi tot Surinaamse zuurkool. Je kan het zo lekker niet bedenken of het staat er wel in.

Ramon Brugman: ‘Als ik haar gerechten in één woord zou moeten samenvatten, is “spannend” het eerste wat in mij opkomt.

Iets wat je niet veel tegenkomt is ‘the making of’ en dan gaat het over de prachtige foto’s. Deze zijn gemaakt door Nia Ravichandran en haar vriend Kyle van Bavel van ‘But First Salt’. Ze leggen precies uit hoe ze de foto’s gemaakt hebben en bewerkt tot een mooi en lekker resultaat.

Van beginnend tot meer gevorderde thuiskok, er is voor iedereen wel wat te vinden. En zoals Sharon dat het liefst heeft, makkelijke bereiding met volle smaken. De bereiding van de recepten staan heel toegankelijk beschreven net als dat de ingrediënten mooi overzichtelijk staan vermeldt. Samen met de lekkere foto’s is dit een ontdekkingskookboek eerste klas.

Om je een beetje kennis te laten maken mogen we dit voorproevertje met je delen: Asperge salade

Klik om te bestellen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *