Kaju masala (kip met cashewnoten)

Dit currygerecht met kip komt uit het kookboek ‘Curry’s’ van Sophie Matthys. De geur alleen al……

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 12 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Enkele takjes verse koriander
  • 100 gram kokosschilfers
  • 2½ cm gember
  • 2½ el korianderzaad
  • 1½ el komijnzaad
  • 4 gedroogde rode chilipepers
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 250 gram cashewnoten
  • 5 el olijfolie
  • 1 volledige kip, zonder vel, in 8 stukken gesneden

Zo maak je het klaar:

  1. Pel de teentjes knoflook, snijd de ui fijn en hak de gember grof. Hak de verse koriander fijn.
  2. Roosters de kokos, knoflookteentjes, gember, korianderzaad, komijnzaad, chilipepers, kruidnagels en kaneel op een zacht vuurtje in een droge pan tot de aroma’s vrijkomen.
  3. Voeg 50 gram cashewnoten en de ui toe en rooster nog eens 10 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Mix dit mengsel in de blender met 1½ dl water tot een gladde pap.
  5. Mix 25 gram cashewnoten in de blender of in een hakmolentje samen met een scheutje water tot een gladde pasta.
  6. verhit de olie in een grote kookpot op middelhoog vuur, giet er het specerijenmengsel in en bak 10 minuten onder voortdurend roeren.
  7. Voeg de cashewnotenpasta toe en bak nog enkele minuten.
  8. Doe de kip erbij en bak enkele minuten terwijl je omschept.
  9. Giet er 6 dl warm water bij en laat de kip onder deksel nog 10 minuten sudderen.
  10. Voeg de rest van de cashewnoten toe, roer goed om en laat onder deksel minstens nog 35 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  11. Werk af met fijngehakte koriander en… eet smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *