Kokoskoekjes

Gepubliceerd door Redactie Puur Tafelen op

Wie kent ze niet…. van die heerlijke kokoskoekjes met een lichte bite aan de buitenkant en heerlijk zacht aan de binnenkant.

Hieronder kun je lezen hoe je deze bak klassieker zelf kunt maken. Ik ruik ze al…jij ook ?

Wat heb je er voor nodig:

  • 5 à 6 eiwitten
  • snufje zout
  • een paar druppels stevia met scheutje ahornsiroop/rijstsiroop of 2 theelepels kokosbloesemsuiker
  • 200 gram kokosrasp (zakje)
  • eventueel citroenrasp van een halve biologische citroen 

Variatie: Maak hetzelfde recept maar gebruik het hele ei. Doe er op het laatst eventueel een theelepel zuiveringszout door (om het deeg een beetje te laten rijzen) en doe het mengsel in muffinbakjes. Bak deze vervolgens af en garneer ze met een bosvruchtenmix of doe er suikervrije abrikozen- of bosvruchtenjam op.

Bereidingswijze:

  1. Klop de eiwitten stijf. Doe er een paar korreltjes zout bij (om de zoete smaak te accentueren).
  2. Voeg er eerst 150 gram kokosrasp bij. Schenk er langzaam wat ahornsiroop door. Proef af en toe want het is snel te zoet. Afhankelijk van het type kokosrasp en de grootte van de eieren bepaal je of je de laatste 50 gram er nog door mengt: het mengsel moet nog wel smeuïg blijven. Bij sommige soorten kokos is 150 gram rasp voldoende.
  3. Maak met twee lepels bolletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 45 minuten op 150 graden in de voorverwarmde oven tot ze bruin beginnen te worden. 

Wat doet kokos met je? Kokos bevat vezels die voor een langzame stijging van de bloedsuikerspiegel zorgen, cholesterolverlagend zijn en de darmwerking stimuleren. Nagenoeg alle als gezond aangeprezen tussendoortjes bevatten veel suiker of glucose-fructosesiroop, veel bloem en meestal ook transvetten. Allemaal dikmakers en allemaal stoffen die ons lichaam nodeloos belasten. Kokos heeft van nature een zoete smaak waardoor je weinig zoet hoeft toe te voegen.

Stevia-tip! Controleer het etiket van je stevia product. Sinds stevia is toegelaten op de markt zijn er erg veel inferieure/ongezonde stevia producten te koop. Dus lees het etiket en koop alleen zuiver ruw stevia concentraat. Stevia is het lekkerst als je het combineert met een ander (gezond) zoetmiddel als kokosbloesemsuiker, rijstsiroop of ahornsiroop.

Print Friendly, PDF & Email
Categorieën: H'eerlijke smaken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *