Lemoncurdtaartje met anijsmeringue

Dit recept is van Janneke Philippi, kookboekauteur van o.a. ‘Appeltaart bij Janneke thuis‘. Een superlekker dessert of bij de koffie of thee.

Voor 4 personen:

  • 125 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram lemon curd (recept voor een smakelijke lemon curd vind je hier)
  • 25 gram anijshagel
  • 2 el poedersuiker
  • 1 ei plus 1 eiwit
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram fijne kristalsuiker

4 bakringen van 5 centimeter Ø, ingevet.

Zo maak je ze klaar:

  1. Splits het ei. Kneed in een keukenmachine of met een mixer een soepel deeg van de bloem, bakpoeder, eidooier, boter en de 50 gram fijne kristalsuiker. Laat het deeg verpakt in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de over voor op 200°C.
  3. Zet de bakringen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk het deeg op de bodem en tegen de rand van de ringen uit. Schep de lemon curd erin.
  4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en verwijder de ringen.
  5. Maal intussen in een kleine hakmolen de anijshagel net fijn. Klop in een schone kom met een schone garde de eiwitten stevig. Voeg de poedersuiker en de anijshagel toe en klop het eiwit glanzend en helemaal stijf.
  6. Schep mooie witte dotten eiwit op de taartjes en maak ze met een crème-bruléebrander of onder de hete ovengrill goudbruin.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *