Magere kwarktaart met banaan

24 januari 2019 Puur Tafelen

Met kwart kun je eindeloos variëren. Gewoon in een schaaltje als ontbijt of bij de lunch. Met vers fruit, noten, muesli, etc… Je kan kwart ook gebruiken om een taart te maken op een hele eenvoudige manier zonder te bakken.

Dit haal je in huis:

  • Springvorm 28 cm.

Voor de bodem:

  • 250 gram gedroogd fruit (dadels, appeltjes, abrikozen, cranberry’s)
  • 200 gram walnoten

Voor de inhoud:

  • 3 a 4 net gele bananen
  • 12 blaadjes gelatine
  • Maple sirup (Ahornsiroop)
  • 1 kilo kwark (bijvoorbeeld magere kwark met 0% vet)

Zo maak je er een gezonde kwarktaart van:

  1. Hak/snijd de walnoten en gedroogd fruit fijn in een keukenmachine of met een staafmixer zo fijn als je het wilt hebben
  2. Verdeel de plakkerige massa over de bodem van de springvorm en druk het goed aan
  3. Leg de gelatineblaadjes in een dun laagje water in een (kook)pan en laat het geheel even weken
  4. Zet vervolgens de pan op een laag vuur en los de gelatine op in het water. Voeg dan een beetje kwark toe en roer het lekker door. Haal de pan van het vuur en doe de rest van de kwark erbij. Voeg naar smaak de ahornsiroop toe en proef tussendoor
  5. Pel de bananen en snijd 1 banaan in plakjes. Vet de binnenrand van de springvorm een beetje in met boter en plak de plakjes banaan ertegenaan. Snijd de andere bananen in de lengte met de vorm mee in 3 a 4 plakken en leg deze vervolgens op de bodem
  6. Giet de kwark in de vorm over de bananen heen tot in ieder geval de bananenplakjes aan de zijkant net onder de kwark verdwijnen.
  7. Zet de springvorm in de koelkast en laat het minimaal 3 1/2 uur opstijven.
  8. Voor het serveren kun je de kwarktaart versieren met (vers) fruit, (pure) chocolade of met gemengde hagelslag en een toef slagroom

 

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »

Hoe dan?!

Foto: Carel Bruring Afgelopen zaterdag was Maroeska Metz, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, op bez...
Lees verder »
bitterbal

Stamppot bitterballen

Wintertijd is stamppottijd. Althans bij ons thuis. Zuurkoolstamppot, stamppot boerenkool, stamppot r...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram