Merengue’s

20 mei 2019 Puur Tafelen

Zelf deze (H)eerlijke schuim maken is helemaal niet moeilijk. Het moeilijke zit hem in de wachttijd. Het gaat minimaal 2 uur de oven in om te ‘drogen’ (bakken).

Dit heb je nodig:

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne suiker*
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden
  2. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier
  3. Doe de eiwitten met het snufje zout in een kom en klop deze goed op. Voeg langzaamaan de fijne suiker toe en klop het tot het stijf is en de suiker opgelost
  4. Spatel hierna de poedersuiker erdoorheen
  5. Doe het geheel in een spuitzak en spuit mooie bolletjes tot het op is
  6. Zet de bakplaat is de oven en laat het deze ongeveer 2 uur drogen. Aan het eind zet je de oven uit en laat de merengue’s afkoelen in de oven

Heerlijk bij de thee en/of koffie. Of bij een lekker (zelfgemaakt) dessert zoals bijvoorbeeld vanille-ijs.

*Heb je geen fijne suiker? Dan kun je ook gewone kristalsuiker gebruiken door het in een vijzel fijn te malen.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram