Notenrotsjes

Noten zijn gezond. Ze zitten vol met vezels, vitaminen en antioxidanten. Deze notenrotsjes zijn in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar. Je kan ze ook invriezen dan kun je ze een maand lang eten. Dit recept komt uit ‘Meal prep plan’ van Sally O’Neil.

Voor 30 stuks heb je nodig:

  • 3 eiwitten
  • 600 gram ongezouten gemengde noten
  • 150 gram gedroogd fruit, zoals vijgen en rozijnen, gehakt
  • 1-2 tl kaneel
  • 1 tl zeezout (naar wens)

Zo maak je ze klaar:

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Bedek twee grote bakplaten met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten schuimig in een kom en spatel de noten, vruchten, kaneel en het zout erdoor tot de noten en vruchten goed bedekt zijn.
  3. Verdeel het mengsel in grote scheppen over de bakplaten en bak de notenrotsjes in 10 minuten goudbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Voor lekkere chocoladeversie, vervang je de kaneel door twee theelepels cacaopoeder.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.