Omeletwrap met avocado

Published by Redactie Puur Tafelen on

Avocado groente of fruit?

De avocado is een vruchtgroente en wordt daardoor bij de groenten ingedeeld. Avocado bevat veel onverzadigd vet in de vorm van oliezuur. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.

Veel vet betekent ook veel calorieën. Eén avocado levert ongeveer 360 kcal en bevat 35 gram vet.

Tip: een avocado kun je in kleine stukjes snijden of er guacamole van maken en dit kun je vervolgens invriezen om het later te gebruiken. Voeg wat citroensap toe tegen het verkleuren. Je kan het ongeveer 7 a 8 maanden goed houden in de vriezer.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g cottage cheese
  • 1 kleine avocado, in stukjes
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • kleine koekenpan (Ø 18 cm)

Bereiding:

Meng de cottage cheese met de avocado, het bieslook en naar smaak zout en peper.

Klop de eieren los met de melk. Verhit een klein klontje boter in de koekenpan en schenk de helft van het eiermengsel uit over de bodem van de pan. Bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant droog is. Laat de omelet op een plank glijden. Bak zo nog een tweede omelet.

Verdeel de cottage cheese in een brede reep over de omeletten, rol de omeletten op, snijd ze schuin door en leg ze elk op een bord. Serveer met (afbak)brood.

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *