Paprika met halloumi

18 mei 2019 Puur Tafelen

Gegrilde paprika van de BBQ is niets nieuws meer. Deze variant is simpel en (H)eerlijk apart. En afkomstig uit ‘Groente op de BBQ’ van topchef Julius Jaspers.

Voor 6 personen heb je nodig:

  • 3 rode paprika’s
  • 12 plakjes halloumi
  • 24 (Taggiasche) olijven, ontpit en grof gesneden
  • olijfolie

Zo maak je het klaar:

  1. Smeer de paprika’s in met wat olie en leg ze rechtstreeks op de kolen van de barbecue, of, als je dat eng vindt, direct boven het vuur
  2. Draai de paprika’s regelmatig om en pak ze in plasticfolie in als ze rondom zwart zijn. Laat 30 minuten liggen en trek daarna met je vingers de vellen van het vlees
  3. Verwijder de zaden, alle oneffenheden en verbrande deeltjes, en snijd in rechthoekige stukken
  4. Smeer de halloumi in met olijfolie, gril aan beide kanten een mooie grillruit en serveer met de warme paprika en olijven

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram