Scones

8 november 2019 Puur Tafelen

Beetje lui? Maar toch een lekker ontbijt of brunch met elkaar? Ga dan voor deze vegan scones. Het recept is afkomstig uit V’GAN Magazine.

Wat heb je nodig:

Scones:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 40 gram plantaardige margarine in blokjes
  • 120 ml plantaardige melk
  • 50 gr rozijnen
Topping:
  • vruchtenjam
  • opgeklopte (vegan) slagroom

Zo maak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in de keukenmachine en mix tot een stevig deeg.
  3. Schep het deeg in een grote kom en kneed de rozijnen erdoor.
  4. Vorm met je handen 6 scones (ongeveer zo groot als golfballetjes) en leg ze op het met bakpapier beklede bakrooster.
  5. Bak de scones 10 minuten in de oven en serveer met de vruchtenjam en slagroom.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram