Sticky toffee chocolate pudding cake

10 mei 2019 Puur Tafelen

Heerlijk machtig, heerlijk lekker….te lekker eigenlijk. Mits je natuurlijk van cake en chocolade houdt.

Wat heb je nodig voor 1 cake:

Beslag;

  • 125 gram dadels, ontpit
  • 125 gram boter, plus nog wat extra om in te vetten
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 gram zout
  • 3 eieren
  • 50 gram chocolade 70%, gesmolten
  • 125 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder

Saus;

  • 115 gram slagroom
  • half vanillestokje
  • 140 gram suiker
  • 10 gram citroensap
  • 140 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram boter
  • mespuntje zout

Zo maak je het klaar:

  1. Zet de oven op 180 graden
  2. Doe de dadels in een pan met 125 milliliter water en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen
  3. Vet een springvorm (20 cm) in met boter, bekleed de bodem met bakpapier en zet de ring eroverheen. Knip het overtollige papier eraf
  4. Klop de boter, suiker en het zout in de mixer tot een luchtige massa
  5. Voeg in drie delen de eieren toe en klop ze goed door. Meng als laatste de gesmolten chocolade erdoor
  6. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de pan met water en dadels en roer tot een pap. Voeg dit bij het chocolademengsel en klop het tot een schuimige massa. Giet de massa in de springvorm en bak in 50 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken; als deze er schoon uit komt, is de cake gaar
  7. Verwarm voor de saus de slagroom met het opengesneden vanillestokje, maar laat het niet koken
  8. Doe de suiker, 10 gram water en het citroensap in een steelpan en schud de pan tot er een mooie karamel ontstaat. Giet er rustig de warme slagroom bij (pas op: het kan spetteren). Voeg de basterdsuiker, boter en het zout toe en laat al roerend 4 tot 6 minuten rustig koken. Giet de saus in een schenkkan
  9. Haal de sticky toffee pudding cake uit de taartvorm, serveer op een bord met de saus en wacht (vooral) niet te lang met opeten…..enne pas op dat je de vingers niet mee opeet 😉

Dit recept komt uit ‘De Chocoladebijbel’  van Kees Raat.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram