Stoplichtijs van meloen

Zelf ijsjes maken op een stokkie? Heel makkelijk te maken en super lekker. ‘S morgens maken en ‘s middags eten. 

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes:

  • 50 ml water
  • 60 gram kristalsuiker
  • 300 gram watermeloen
  • 1 el limoensap
  • 200 gram cantaloupe meloen
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 200 gram galiameloen
  • 1 el citroensap
  • En natuurlijk ijsvormpjes en houten ijsstokjes

Zo maak je het klaar:

  1. Breng het water en de kristalsuiker in een pannetje aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  2. Pureer de watermeloen met een staafmixer of blender en giet door een zeef, zodat je alleen het sap overhoudt. Meng met het limoensap en 2 eetlepels van de suikersiroop. Giet in een schenkkan en giet voorzichtig in de ijsvormpjes tot deze voor een derde gevuld zijn. Zet minimaal 1 uur in de vriezer voor je verder gaat.
  3. Pureer de cantaloupe en giet door een zeef, zodat je alleen het sap overhoudt. Meng met het sinaasappelsap en 1 eetlepel van de suikersiroop. Giet in een schenkkan en giet voorzichtig in de ijsvormpjes op de laagjes watermeloen tot de vormpjes voor twee derde gevuld zijn en steek de houten ijsstokjes erin. Zet het weer minimaal 1 uur in de vriezer.
  4. Pureer de galiameloen en giet door een zeef, zodat je alleen het sap overhoudt. Meng met het citroensap en 2 eetlepels van de suikerstroop. Giet in een schenkkan en giet voorzichtig in de ijsvormpjes tot de vormpjes helemaal gevuld zijn. Zet het geheel minimaal 4 uur in de vriezer.

Dit ijskoude recept komt uit IJS & CO van Aniek Keijsers.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *