Thaise roerbak.

Als je eens een maaltijd wilt maken die licht verteerbaar is en koolhydraat beperkt kun je onderstaand recept eens maken. Snel, makkelijk en superlekker.

Wat heb je nodig:

  • 400 gram Thaise roerbakgroenten
  • 200 gram bieflappen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap manis

Zo maak je het lekker klaar:

  • Snijd of knip de bieflappen in reepjes
  • verhit de olijfolie in een wokpan en wok de biefreepjes op hoog vuur in ongeveer 3 minuten bruin
  • voeg de roerbakgroenten en de ketjap manis toe en wok het geheel nog ongeveer 6 minuten.

กินอร่อย (=Thais voor eet smakelijk)

I.p.v. bieflappen kun je natuurlijk ook kip of garnalen gebruiken. En voor de vega variant tofu of vega balletjes.

Ook het toevoegen van (volkoren) roerbaknoodles is een lekker optie. Maar dan gaat het koolhydraat beperkte natuurlijk niet meer op 🙂

Bron: ‘Zomerslank’ van Zeeuwse Foodie

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *