Thaise roerbak.

10 september 2018 Puur Tafelen

Als je eens een maaltijd wilt maken die licht verteerbaar is en koolhydraat beperkt kun je onderstaand recept eens maken. Snel, makkelijk en superlekker.

Wat heb je nodig:

  • 400 gram Thaise roerbakgroenten
  • 200 gram bieflappen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap manis

Zo maak je het lekker klaar:

  • Snijd of knip de bieflappen in reepjes
  • verhit de olijfolie in een wokpan en wok de biefreepjes op hoog vuur in ongeveer 3 minuten bruin
  • voeg de roerbakgroenten en de ketjap manis toe en wok het geheel nog ongeveer 6 minuten.

กินอร่อย (=Thais voor eet smakelijk)

I.p.v. bieflappen kun je natuurlijk ook kip of garnalen gebruiken. En voor de vega variant tofu of vega balletjes.

Ook het toevoegen van (volkoren) roerbaknoodles is een lekker optie. Maar dan gaat het koolhydraat beperkte natuurlijk niet meer op 🙂

Bron: ‘Zomerslank’ van Zeeuwse Foodie

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Wat zeg je ? Ouwel ?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »
Foto : veganistischkoken.be

Erwtenscheuten

Foto : veganistischkoken.be Erwtenscheuten kun je natuurlijk kopen in de (biologische) winkel maa...
Lees verder »