Gevulde Mexicaanse vegetarische paprika’s

Gepubliceerd door Puur Tafelen op

Dit vegetarische recept kwamen wij tegen op de website van Blije Bietjes. En maakte ons ook erg blij.

Dit heb je er voor in huis voor 2 personen:

  • 1,5 kopje volkoren rijst
  • 2 paprika’s
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 klein blikje mais
  • 3 stengels paksoi (of een prei), in ringen gesneden
  • 100 gram champignons, in plakjes gesneden
  • tomatenpuree
  • geraspte kaas
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • olijfolie

En zo maak je het makkelijk klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg vervolgens de paksoi (of prei) en de champignons toe en bak deze kort mee.
  • Voeg vervolgens de komijn- en korianderpoeder toe en fruit deze 1 minuut aan.
  • Doe de tomatenpuree in de pan samen met de mais. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan het groentenmengsel. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bovenkant van de paprika en snijd de paprika’s vervolgens door de helft.
  • Vul de paprika’s met het rijstmengsel, leg deze in een ovenschaal en top af met geraspte kaas.
  • Schuif de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.

Lekker met een frisse salade of zelfgemaakte quacamole.

Print Friendly, PDF & Email

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *