Gevulde Mexicaanse vegetarische paprika’s

Dit vegetarische recept kwamen wij tegen op de website van Blije Bietjes. En maakte ons ook erg blij.

Dit heb je er voor in huis voor 2 personen:

  • 1,5 kopje volkoren rijst
  • 2 paprika’s
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 klein blikje mais
  • 3 stengels paksoi (of een prei), in ringen gesneden
  • 100 gram champignons, in plakjes gesneden
  • tomatenpuree
  • geraspte kaas
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • olijfolie

En zo maak je het makkelijk klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg vervolgens de paksoi (of prei) en de champignons toe en bak deze kort mee.
  • Voeg vervolgens de komijn- en korianderpoeder toe en fruit deze 1 minuut aan.
  • Doe de tomatenpuree in de pan samen met de mais. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan het groentenmengsel. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bovenkant van de paprika en snijd de paprika’s vervolgens door de helft.
  • Vul de paprika’s met het rijstmengsel, leg deze in een ovenschaal en top af met geraspte kaas.
  • Schuif de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.

Lekker met een frisse salade of zelfgemaakte quacamole.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *