Zomerse quiche

Published by Puur Tafelen on

Een makkelijke en heerlijke zomerse quiche (die altijd smaakt trouwens ;)). Dit recept is afkomstig van Tamara, beter bekend als Salt & Orange op Facebook en Instagram. Neem vooral eens een kijkje op haar website.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • 150 boter
  • 3 eetlepels ijskoud water
  • snufje zout
Voor de vulling:
  • 3 eieren
  • 150 crème fraîche
  • 1 peer
  • 1 ui
  • paar plakjes brie
  • snufje zout
  • paar lepeltjes bosvruchten jam
  • handje pijnboompitten

Zo maak je het klaar:

  1. Voor de bodem: Alle ingrediënten tot een deeg kneden quichevorm mee bekleden. Prik dan gaatjes in de bodem.
  2. Verwarm de oven voor to 180 °C.
  3. Voor de vulling: Mix de eieren, de crème fraîche, fijngesneden ui en een snufje zout.
  4. Giet dit op het deeg.
  5. Voeg dan de peer (in plakken), de brie, pijnboompitten en de jam toe.
  6. In ongeveer 30 minuten ‘bruin’ bakken.

Deze smakelijke quiche is zowel warm als koud te eten. Met warm weer makkelijk een dagje van tevoren te maken. Alles voor het gemak ;).

Print Friendly, PDF & Email

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *