Vadouvan (Frans kerriepoeder)

Vadouvan wordt veel gebruikt in de Franse keuken maar vindt de oorsprong in India. Het is een heerlijke geurend mengsel van specerijen. Je kunt het kant-en-klaar in de toko of supermarkt kopen maar je kunt het natuurlijk ook (h)eerlijk zelf maken.

Om dit mengsel te maken heb je een vijzel nodig. Die zijn voor nog geen tien euro te koop. En erg handig als je meer (kruiden)mengsels wilt (gaan) maken.

Met onderstaande ingrediënten maak je een portie voor ongeveer 12 personen (bijvoorbeeld: drie keer bruikbaar voor vier personen).

  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 dessertlepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel zaadjes van kardemompeulen
  • 1 theelepel feneriek
  • 2 theelepels dragonblaadjes
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 1/2 theelepel laurier
  • 3-4 gedroogde rozenknopjes

Wrijf de kruiden en specerijen zo fijn mogelijk in de vijzel. Doe het geheel in een goed afsluitbaar potje en schudden voor gebruik :).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *