Couscoussalade met gegrilde wortelen en avocado

5 maart 2019 Puur Tafelen

Deze (maaltijd) couscoussaladesalade kun je supergoed al eerder maken. Alleen voeg je net voor het opdienen pas de avocado toe.

Dit haal je in huis voor 4 personen:

  • 250 gram biologische couscous
  • 10 (jonge) wortelen of bospeen
  • 2 rode uien
  • 1/2 bosje radijs
  • 10 gram verse bladpeterselie
  • 2 (eetrijpe) avocado’s
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  •  1 theelepel za’atar
  • sap van een halve citroen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Voor de yoghurtsaus:

  • 2 dl yoghurt
  • teentje knoflook
  • mespuntje harissa
  • mespuntje komijnpoeder
  • 1 theelepel nigellazaadjes

Zo bereid je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil en snijd de wortelen overlangs in twee. Doe ze in een kom en druppel er 2 eetlepels olijfolie over. Kruid bij met peper en zout en voeg de za’atar toe. Hussel alles goed door elkaar tot de wortelen bedekt zijn met de olie. Leg ze in een ovenschaal op bakpapier op een bakplaat
  3. Snijd de rode uien in vieren, leg ze ook op de bakplaat en bedruppel ze met 1 eetlepel olijfolie. Bak in de oven tot de wortelen gaar zijn en de uien lichtjes gekaramelliseerd . Laat het geheel afkoelen
  4. Kook ondertussen de couscous gaar, meng er 2 eetlepels olijfolie aan toe en laat het afkoelen
  5. Rooster de pompoenpitten in een pan (zonder olie of boter)
  6. Maak de yoghurtsaus; pers het teentje knoflook en voeg het bij de yoghurt, samen met de andere ingrediënten voor de saus. Meng het goed door elkaar en laat het even rusten
  7. Snijd de radijzen in fijne plakjes. Schil en snijd de avocado’s in plakjes en druppel er meteen citroensap overheen. Hak de bladpeterselie fijn
  8. Stel de salade samen; verdeel de couscous, de wortelen, uien, radijs en avocado over individuele slakommen en werk het af, naar smaak, met peper en zout, de pompoenpitten en de fijngehakte peterselie. Dien het op met de yoghurtsaus

Dit recept komt uit “De Groene Keuken”

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram