Bietenburgers

Een broodje (ham)burger maar dan lekker anders….burgers maak je niet alleen van vlees of peulvruchten, maar vanaf nu ook van bieten! Deze burgers smaken zeker zo lekker dan gewone vleesburgers, zo niet nog lekkerder.

Je kunt van het mengsel waar je de burger van maakt ook kleine balletjes draaien en deze serveren als falafel in een pitabroodje. Of serveer ze als feesthapje met een prikker en yoghurtdip.

Dit heb je nodig voor 6 burgers:

  • 100 g gedroogde kikkererwten
  • 1 biet
  • 50 g quinoa vlokken
  • 50 g walnoten
  • 1 ei
  • 2 el tahin
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

  1. Laat de kikkererwten een nachtje in ruim water weken.
  2. Zet de volgende dag een pan met ruim water op het vuur en kook de kikkererwten in 1 uur gaar.
  3. Was de biet en verwijder de schil met een dunschiller. Hak de biet in grove stukken en maal de stukken in de keukenmachine fijn. Voeg kikkererwten, quinoavlokken, walnoten, ei en tahin toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Mix alles in de keukenmachine tot een stevige massa.
  4. Draai met je handen 6 ballen van het bietendeeg. Druk de ballen plat en maak er mooie burgers van.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de bietenburgers 10 minuten. Serveer met een saus van yoghurt en knoflook.

Heerlijk tussen een doorgesneden meergranen- of volkorenbroodje dat je eerst licht geroosterd hebt in de oven. Met sla, komkommer, augurk en een plakje kaas. 

Dit recept is afkomstig uit  ‘Eten uit de volkstuin’ van Marleen van Es (Moestuinmiep) 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *