H’eerlijke kruiden uit eigen tuin, zo op je bord!

Wil jij graag een eigen kruidentuintje? Plant dan wat basilicum, munt, rozemarijn, salie en bieslook op je balkon of plaats ze tegen een muur, die bij voorkeur op het zuiden is gericht. Kruiden houden van zon en de muur beschermt de planten tegen regen en wind.

Salie … bijen zijn er gek op

Plant de salie en rozemarijn in een vrij grote pot van zo’n 20 centimeter doorsnee. Geef ze 1 keer per week water. Snoei ze regelmatig met een schaar, anders worden ze te groot en dan verhouten de onderste stelen. Ze krijgen dan ook geen blaadjes meer en zullen snel kaal worden.

De heerlijke geur van munt

Munt en basilicum houden van zon, maar ze vinden het als het warm is, ook prima op een beschutte plek in de schaduw. Het beste plant je ze in maart en april, in potten met speciale aarde voor tuinkruiden. Geef ze flink wat water. Als ze beginnen te bloeien, verwijder dan de knoppen.

Dorstige bieslook

Bieslook is een bolgewas, net als knoflook. Doe de bollen in het voorjaar in een pot met speciale aarde voor tuinkruiden. Deze plant houdt van zon, maar heeft ook altijd een beetje vocht nodig. Geef hem om de dag water.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *