Kids doen Mijn Eet Experiment

7 april 2016 Puur Tafelen

Kids doen Mijn Eet Experiment is een 7-daags schoolprogramma om kinderen te laten ontdekken wat eten nu eigenlijk met ze doet. Dat ze zich met gezond eten misschien wel fitter gaan voelen, ze minder buikpijn hebben of zich beter kunnen concentreren. Anders eten kan soms al een heel doeltreffende oplossing zijn.

Anders eten, zo simpel!

Het is helemaal niet complex om een voedingspatroon te veranderen en producten te eten die gezond en lekker zijn: eet volkorenboterhammen met hartig beleg in plaats van wit brood met hagelslag en drink water in plaats van frisdrank. Tijdens het 7-daags programma houden de kinderen dagelijks online bij wat de impact is van een gezonde manier van eten. Online staan er volop suggesties voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Zo kan er ook thuis een en ander worden uitgeprobeerd.

Leuk, lekker, gezond

Het is vooral ook een hele leuke week. Zonder teveel te oordelen over gezond en ongezond en zonder belerend vingertje. En met dagelijks begeleidende filmpjes met een bekende Nederlandse rapper en TV Kok. Iedere dag begint met een inspirerend filmpje. Klik hier om de 7 filmpjes te bekijken.

Voor wie is het? Leerlingen in groep 6, 7 of 8 op een basisschool
Hoe lang duurt het? 1 week incl. de vrijdag ervoor en de maandag erna waarin per dag gemiddeld 30 minuten lestijd aan het eetproject wordt besteed. In de klas wordt er samen 1x fruitsalade en 1x een groentedip gemaakt.

Stichting Voeding Leeft

Kids doen MEE is een initiatief van stichting Voeding Leeft. Voeding Leeft is een onafhankelijk platform van professionals dat mensen in beweging wil krijgen naar een voedingspatroon dat duurzaam bij ze past.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram