Seitan stroganoff

Stoofpot kan ook prima vegan zijn. Kijk maar eens naar dit recept van Leentje Speybroeck uit Velt magazine. 

Dit heb je nodig:

  • 150 gram uien
  • 400 gram seitan
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 100 gr tomatenpuree
  • 50 ml droge witte wijn
  • 50 ml wodka
  • 150 gr wortels
  • 150 gram pastinaak
  • 2 laurierbladeren
  • 2 takjes tijm
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml soja- of haverroom
  • een bosje peterselie, gesnipperd
  • peper en zout

Zo pruttel je er een (H)eerlijk stoofpot van:

  1. Versnipper de ui en snijd de seitan in dobbelsteentjes van 3 bij 3 cm.
  2. Snijd de champignons doormidden of in vieren.
  3. Bak de seitanblokjes in wat olijfolie in een stoofpan tot ze goudbruin kleuren.
  4. Voeg de versnipperde ui, knoflook, de champignons en de tomatenpuree toe.
  5. Laat bakken tot de uit glazig is. Blus af met de witte wijn en wodka. Laat dit een minuutje of drie sudderen.
  6. Snijd de wortels en de pastinaak in dobbelsteentjes. Voeg ze samen met laurier, tijm, bouillon en peper en zout toe.
  7. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat een half uurtje garen. Of zet de stoofpan gedurende twee uur in een hooikist.
  8. Zet het vuur uit. Roer de room door de stoofpot en werk af met de gesnipperde peterselie.

Lekker met zilvervliesrijst of een stevige aardappel.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *