Geroosterde groenten met citrusdressing

Gepubliceerd door Puur Tafelen op

In dit recept worden niet alleen de oranje wortelen gebruikt (kan natuurlijk wel, maar is niet zo leuk om te zien;) ). Het is een recept van Michel Gonzaga uit België en komt uit het magazine van Velt (samen eco-actief). Michel is actief op Instagram als foodfotograaf.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram wortelen, in verschillende kleuren
  • 200 gram rode biet
  • 1 tl verse citroentijm
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • een scheut olijfolie
  • handjevol peterselie of ander vers kruid
  • peper en zout
Voor de citrusdressing:
  • het sap van een sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl appelazijn
  • de rasp van een halve limoen
  • zwarte peper

Zo maak je het klaar:

  1. Schrob de wortelen en snijd ze overlangs doormidden. Schil de rode biet en snijd hem in partjes.
  2. Meng in een kommetje de citroentijm, de ras el hanout en het korianderzaad met een scheut olijfolie en peper en zout.
  3. Leg de groenten in een ovenschaal en overgiet ze met de kruidige olie. Meng goed. Gaar de groenten in de oven op 200 °C, gedurende minstens 25 minuten (Als de groenten grover zijn gesneden duurt het iets langer).
  4. Roer voor de dressing alle ingrediënten krachtig door elkaar.
  5. Laat de geroosterde groeten even afkoelen, giet er de citrusdressing over en bestrooi met verse peterselie.

Heerlijk met Roseval aardappeltjes, uit de oven. 


Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *