Herfstgroenten in honing

Dit bijgerecht is lekker om te eten bij roseval krieltjes en een stukje draadjesvlees. Maar kan ook prima mee in de herfstpicknickmand. 

Wat haal je voor dit heerlijke bijgerecht voor vier personen in huis:

  • 3 rode bietjes
  • 3 gouden of gele bietjes
  • 3 knolraapjes
  • 8 wortels
  • 1 bol knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 3 takjes verse tijm
  • zout en versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de bietjes en de knolraapjes en snijd ze doormidden. Schil de wortels en snijd het kapje van de knoflookbol
  3. Doe de groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en de honing. Verdeel de tijm eroverheen en breng het geheel op smaak met zout en peper
  4. Bak het gerecht in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar of tot de groenten zacht zijn.

Als je het voor een herfstpicknick warm mee wilt nemen doe het dan gelijk in een hittebestendig bakje en sluit het goed af. Wikkel het daarna in aluminiumfolie.

 

Deel deze pagina:
Facebooktwitter

Lees meer van Puur Tafelen:

Heerlijk verrassend hoofdgerecht: farfalle met savooiekool

Wist je dat savooiekool zowel geel als groen kan zijn? De groene variant is de meest voorkomende soo...
Lees verder »

Hoe snij ik een meloen?

Nu de zomer weer in aantocht is komen er weer meer soorten meloenen op de markt. Naast de galiameloe...
Lees verder »

Junkfood

In navolging van de blog van Vera van de kracht van voeding hieronder een recept dat je ook op de we...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram