bananen

Sticky bananas

Deze sticky bananas smaken altijd. Zeker als je er nog een heerlijke bol (zelfgemaakt) vanilleroomijs met chocoladesaus bij serveert.

Voor 6 personen heb je in huis:

  • 4 el boter
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 2 limoenen, sap en rasp
  • 6 bananen, geschild, in tweeën en in de lengte doormidden
  • 1 vanilleboon, gehalveerd en uitgeschraapt
  • 75 ml bruine rum
  • 300 ml kokend water
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. Smelt de boter met suiker en limoensap in de stoofpan. Voeg bananen, vanille (merg en boon), rum en kokend water toe en breng tegen de kook aan.
  3. Laat zachtjes 15 minuten stoven met het deksel op de pan en draai de bananen 2 keer om.
  4. Haal de bananen uit het kookvocht, verwijder de vanilleboon en kook het vocht in tot een siroop.
  5. Vul kleine ovenschaaltjes of -potjes met het bananenmengsel en de siroop, bestrooi met limoenrasp en bedek met een plakje bladerdeeg dat je met wat ei en een kwastje vastplakt aan de rand. bestrijk met de rest van het ei.
  6. Bak de bananenpotjes 12 minuten in de voorverwarmde oven en serveer direct.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *