Een ode aan groenten

Met groente kun je eindeloos combineren net als met de kleuren ervan. In ‘Een ode aan groenten’ neemt Alice Zaslavsky je mee in de wondere wereld van groente. Anders dan in de meeste kookboeken is de indeling van dit kookboek op kleur en niet op alfabet of eetmoment.

De leuke kleurige uitstraling van de kaft komt door heel het boek heen terug. Kleuren waaraan je gelijk kunt zien om wat voor kleur groente het gaat. De illustraties en foto’s passen door de kleurstijl helemaal bij de stemming van dit boek….hoe vrolijk je wordt van het werken met de vele soorten groenten en zeker ook het eten ervan. Alice begint haar boek met een persoonlijke noot en uitleg in de vorm van overzichtelijke informatieve schema’s zoals; de groentematrix. Hierin staat overzichtelijk bij elkaar wat je met een groente kunt doen, qua bereiding en waarmee het heerlijk combineren is. Hetzelfde geldt voor het opgenomen ‘hittespectrum’ en de uitleg voor de ‘perfecte’ voorraadkast.

Vergeten groenten

Iedere groente die in het boek is opgenomen wordt uitgebreid behandelt. Een algemene introductie, hoe makkelijk te bewaren en te kopen. Met natuurlijk, minimaal, één heerlijk recept erachteraan. De recepten zijn duidelijk beschreven, zowel de ingrediënten als de bereiding. Wat dit boek zo uniek maakt is het feit dat niet alleen de doorsnee groenten gebruikt worden. Een aantal ‘vergeten’ of minder bekende groente komt ook aan bod. Pastinaak, daikon, mierikswortel, aardpeer en koolrabi zijn een aantal lekkere voorbeelden. Als je bij het horen van ‘Een ode aan groente’ denkt dat dit alleen een vega of vegan kookboek komt bedrogen uit, althans er zijn ook een aantal recepten waar vlees en/of vis in verwerkt worden. Uiteraard helemaal aan jou creatieve kookgeest om er wel een vega of vegan gerechtje van te maken ;). Om je het helemaal makkelijk te maken is achter in het boek een uitgebreid register opgenomen. Hier kun je zoeken op ingrediënt(en). Een zeer waardevolle toevoeging in jouw (kook)boekenkast. Eigenlijk niet helemaal natuurlijk, dit boek hoort gewoon in de keuken (op het aanrecht) thuis.

Hier kun je alvast een lekker voorproefertje maken; Aspergesoldaatjes.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *