365 dagen vegan

Published by Puur Tafelen on

Heb jij op dit moment een flexitarisch of vegetarisch eetpatroon of levensstijl? En wil je over naar helemaal vegan? Of ben je gezond nieuwsgierig hoe en wat een veganlevensstijl (of zoals Karin het noemt: een plantaardige way of life) inhoudt? Dan is dit ‘365 dagen vegan’ een boek voor jou. 

Karin Rietmeijer neemt je in ‘365 dagen vegan’ mee in haar leven. De oplossingen die ze gevonden heeft en gebruikt om helemaal vegan te kunnen leven. Vaak wordt er sceptisch gereageerd als er over vegan gesproken wordt. Vooral als het gaat om voldoende gezonde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Niet nodig laat Karin jou uitvoerig weten.

Survival guide voor de plantaardige way of life.

De auteur benadrukt dat zij geen medische achtergrond heeft en dit boek niet zo bedoeld is. In het boek zijn persoonlijke ervaringen opgenomen. De eventueel wetenschappelijk zaken heeft ze zelf in de loop der tijd van diverse media’s verzameld. Rietmeijer neemt uitvoerig de ruimte om jou kennis te laten maken met een plantaardige way of life. We kunnen wel zeggen dat alle belangrijke zaken voorbijkomen. Haar eigen struggles bij het (op latere leeftijd) overgaan naar deze manier van omgaan met het en haar leven op deze Aarde. Ze neemt haar eigen staat van gezondheid als voorbeeld als het gaat om bijvoorbeeld bloedwaarden na een jaar vegan en het voorkomen van tekorten van essentiële tekorten.

365 Dagen vegan is een heel uitgebreid naslagwerk. Het maakt niet uit in welke volgorde je het boek leest, ieder hoofdstuk maakt dat je anders kijkt (of kunt gaan kijken) naar veganisme. En vooral hoe er omgegaan wordt met Moeder Natuur in het algemeen en de dierenwereld in het bijzonder. Misschien ga je niet direct over naar een vegan way of life. Misschien begin je met het minder eten van vlees en vis of nog mooier, je stopt (al) met het eten van vlees en vis. Ieder stapje op dit gebied is er 1 dichterbij een diervriendelijker wereld en vooral gezondere leefstijl. Gezond voor jezelf en daarmee gezonder voor de wereld. Als je dit boek leest ben je in ieder geval al heel goed op weg…De mooie illustraties (van Maria Tiqwah) en foto’s maken het geheel compleet.

Kortom: een zekere aanrader voor wie over wil gaan op een plantaardige way of life en/of wie meer over dit onderwerp wil weten. De beste verhalen zijn die van ervaringsdeskundigen. En waarom zou je het wiel uit willen vinden terwijl die er al is ;).
Het is een persoonlijk en heel toegankelijk boek geworden en natuurlijk heeft Karin haar top 10 van lekkerste recepten opgenomen. Kun je alvast een beetje kennismaken hoe lekker een plantaardige way of life kan zijn.

Karin is te volgen op Facebook


Noot van de redactie: Puur Tafelen is een platform die eenieder in zijn/haar waarde wil laten. Of je nou (veel) vlees en/of vis eet of juist helemaal niet (meer). Wij streven er naar om de wereld waar het kan een stukje beter achter te laten dan deze nu is. Zeker en vooral als het gaat om de kiloknallers en de bio-industrie. Mocht je ervoor kiezen (af en toe) vlees/vis te eten, eet dan kleinere porties en zo ‘diervriendelijk’ mogelijk. Kan een goede opmaat zijn naar minimaal vegetarisch ;).

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl