Easy dinners

Published by Puur Tafelen on

Druk, druk, druk, en daardoor soms geen zin of tijd (genoeg) om te koken. De Vlaamse Louise De Brabandere* heeft daar een oplossing voor geschreven; Easy dinners.

Easy dinners staat boordevol makkelijke, snel te maken en bovendien lekkere gerechten in no-time te bereiden. Geen doorsnee gerechten als alleen pasta of gebakken ei. Heerlijk out-of-the-box en de focus op (meer) groenten en minder tot geen vlees. Niet alleen beter voor het milieu en dierenwelzijn ook beter voor jouw lijf en leden.

Zoals bijna alle kookboeken zijn de recepten in Easy dinners een goede leidraad. Louise geeft aan om de recepten eerst helemaal door te lezen zodat je bijvoorbeeld nog kan beslissen om andere seizoens-ingrediënten te kiezen. Ga op je gevoel af en lukt dat niet….volg dan gewoon het recept voor een smakelijke maaltijd.

Louise De Brabandere leidt je in, in haar kookwereld. Hoe ze tot dit boek gekomen is en welke (basis) ingrediënten niet mogen/kunnen ontbreken in de voorraadkast. Veel hoofdstukken heeft het boek niet en dat maakt het in dit geval erg overzichtelijk. Uit de oven, in minder dan 30 minuten klaar, voorraadkast-koken en easy & fancy dinners. Bestaande uit totaal 54 recepten waar je helemaal mee los kunt gaan en supergevarieerd kunt koken en combineren.

Kortom

Het boek heeft een soort van ‘ouderwetse’ voelende uitstraling. De inhoud is dat zeker niet 😉. Juist door deze uitstraling word je zo de recepten ingetrokken. De foto’s (gemaakt door Hannes Vandenbroucke) zijn voor mijn gevoel in een jaren ’70 setting uitgevoerd, qua kleuren en dat is een verademing tussen soms de overdadige, zogenaamd moderne flitsende foto’s die je her en der tegenkomt. Back to basic, less is more. Natuurlijk smaken verschillen ;). De recepten zijn duidelijk beschreven, zowel de benodigde ingrediënten als de bereiding. Een mooie aanvulling in de kookboekenkast.

Hier vind je alvast een paar voorproefertjes:

* Louise de Brabandere is kookboekenauteur, foodstylist voor diverse merken en recept-ontwikkelaar. Ze schrijft o.a. wekelijks voor de culinaire rubriek van ‘De Morgen Magazine’. Louise De Brabandere is via Facebook en Instagram te volgen.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Puur Tafelen

De redactie van Puur Tafelen is te bereiken via info@puurtafelen.nl